Avantajele aparatului dentar

A

Aparatul dentar este un instrument cu ajutorul caruia se indreapta dintii si acesta este de multe feluri, in functie de problemele dentare ale fiecaruia. Aparatele dentare pot fi clasificate mai simplu in: aparat fix si aparat mobil.

 

Avantajele aparatelor dentare

Avantaje de ordin functional. Este important sa aiba fiecare pacient un anumit numar de unitati functionale masticatorii pentru a avea o masticatie, deglutitie si in definitiv o digestive corecta pentru a evita eventualele problem digestive care pot sa apara in caz contrar.

De asemenea daca dintii nu se ating in mod corect, daca nu exista o ocluzie(muscatura) corecta pot determina aparitia problemelor articulatiei temporo-mandibulare si pot determina inclusiv cefalee (dureri de cap ) persistente. Avantajele sunt deci numeroase, de la avantaje estetice care sunt primele vizibile la avantaje mai putin vizibile dar foarte importante, o digestie si o masticatie corecta.
Avantajele de ordin estetic: un zambet alb, stralucitor, dinti drepti si frumosi. Multi pacienti ne-au spus ca au mai multa incredere in ei de cand pot zambi larg si fara complexe.

 

Avantajele tratamentului ortodontic

Inceput din timp, tratamentul ortodontic dureaza mai putin. Avantajele acestuia:
– se poate trata aproape orice anomalie

– se poate influenta cresterea in sensul largirii maxilarului

– se poate stimula cresterea unui maxilar daca este insufficient dezvoltat, lucru care nu mai este posibil dupa ce inceteaza cresterea odata cu osificarea cartilajelor de crestere, in jur de 14 ani la fete si 16 ani la baieti.

 

 

 

Daca aveti probleme dentare nu ezitati faceti o programare la cabinetul Doctorului Parisescu.

Consultatia este gratuita!

Pentru mai multe informatii legate de costurile interventiilor dati click AICI!

 

 

 

No Comment

Post A Comment