Cand tineretea intalneste experienta

A

Acum cateva luni imi suna telefonul insistent, chiar in timpul unei extractii dificile. Las telefonul sa vibreze ceva timp si, dupa ce termin treaba, revin cu un apel la numarul respectiv. Telefonul suna odata, de doua ori si, la un moment dat, se aude o voce calda la capatul celalalt al firului: “Domnul doctor Parisescu?” Eram mirat! Cine o fi, de nu recunosc vocea. Omul se prezinta si discutia continua amabil, cu finalitatea unei programari pentru un consult, pentru saptamana viitoare. Un nou pacient!

 

Luni, ora 15.00: Il asteptam pe domnul cu pricina. La ora 15.00 fix: cioc, cioc la usa. Extrem de punctual! Deschid usa si il invit in cabinet. Un domn pe la 50 de ani, Petre, o aparitie distinsa. Incepem sa discutam despre problemele dansului. Analizand radiografia si tot discutand, ne dam seama ca a trecut o ora. La inceput, Petre era destul de sceptic si putin rigid, dar odata ce discutia avanseaza, atmosfera devine relaxata. Foarte frumos, de altfel. Unii ar putea spune ca ora a trecut degeaba, dar atunci cand lucrezi cu oameni nu conteaza timpul atat de mult, ci omul. Ii explic pe indelete ce vom face astazi si ne apucam de treaba. Trec aproape 45 de minute si termin ceea ce aveam de facut. Programam o noua vizita si ne luam la revedere destul de rapid, pentru ca Petre trebuia sa ajunga sa-si ia nepotica de la gradinita.

 

Ora 17.00: Am un pacient care vine de ceva timp si care este foarte atasat de mine pentru ca am reusit sa-l scap de frica de stomatolog, dar mai ales de durere (sa-i spunem Alin). Un adolescent foarte comunicativ… pot spune cam prea comunicativ… de ce? Ei bine, aflati imediat.

 

Vineri, ora 15.00:. Trece o saptamana si problemele domnului Petre sunt rezolvate. La fel de punctual ca la prima intalnire, de data aceasta cu un zambet mare, intra si-mi spune ca nepotica i-a spus ca este cel mai bun bunic din lume, pentru ca niciodata nu a lasat-o sa astepte la gradinita, ci a venit cand a trebuit. Incantator, nu? Astazi finalizam ce incepusem cu o saptamana inainte si dupa 30 de minute, domnul Petre imi multumeste si pleaca, de data asta mai devreme, cu promisiunea de a ne vedea peste doua saptamani pentru un mic control.

 

Ora 16.00: Urmatorul pacient era o fetita de 7 ani cu un dintisor de lapte care se misca si care trebuia scos. Foarte atent si delicat cu un asemenea pacient, terminam repede treaba . Vroiam sa iau o pauza. Ies din cabinet si, in sala de asteptare, il gasesc pe domnul Petre de vorba cu Alin. Alin despre care va povesteam mai sus. Alin a ajuns mai devreme si astepta, cand a iesit domnul Petre. Ei bine, amandoi stateau si vorbeau. Dau buna ziua si merg in pauza.

 

Ora 17.00: Acum urma Alin sa intre in cabinet. Era imbujorat! Intra imediat si incepe sa-mi povesteasca despre celalalt pacient al meu, domnl Petre. Alin, foarte impresionat ca la varsta lui, domnul Petre merge la stomatolog si nu ii este frica. “Frica ar trebui sa ii fie oricui, pana il intalneste pe domnul Parisescu! Si nu… nu sunt niste cuvinte pompoase! Adevarul adevarat!”, spune Alin, cu niste ochi albastri mari spre mine. Magulitor. Si continua cu povestea domnului Petre. “A vorbit cu mai multi prieteni, a cautat pe Internet, a trecut din medic in medic si, la un moment dat, un vecin ii spune ca fata lui merge la stomatolog in zona Giulesti unde se simte tare bine. Este un medic tanar, foarte atent si rabdator si mai ca nu o doare nimic din ceea ce ii face. Zis si facut! Merge si la acest doctor! Imediat ce a facut rost de numarul de telefon a si sunat pentru o programare si uite asa a ajuns la cabinet. Si era tare fericit”, imi explica Alin. “Mi-am dat seama ca este un doctor foarte bun dupa 10 minute de discutie si am fost convins de asta dupa ce am iesit din cabinet. Nu m-a luat cu nimic prin surprindere pentru ca mi-a explicat de la bun inceput toate procedurile si mi-a zis ca nu exista durere”, spuse Alin. “Mi-a spus ca am facut foarte bine ca am venit la medic, pentru ca sunt tanar si este bine sa evit orice probleme medicale. Am gasit amandoi un doctor foarte bun. Vorbeste pe intelesul omului, adica nu trebuie sa fi doctor ca sa intelegi!”, cu asta a terminat Alin discutia despre domnul Petre. De aceea va spuneam ca este poate prea comunicativ…

 

Rezultat.

Si la 16 dar si la 50 de ani, durerea este un disconfort major. Mergi la medic!

No Comment

Post A Comment