Detalii importante in alegerea unui stomatolog pentru copilului dumneavoastra

P

Prima greseala pe care o fac parintii cand trebuie sa-si duca micutiii la dentist este sa mearga cu ei la propriul stomatolog. Desi acest lucru are avantajul confortului unui mediu si al unui personal deja cunoscut sunt multe elemente specifice ce pun aceasta alegere sub semnul intrebarii.

 

In principiu, este important raportul dintre nevoile copilului si profesionalismul stomatologului. Asigurarea unui mediu propice si plin de incredere poate diminua frica si anula posibile viitoare fobii fata de tratamentele stomatologice. Mai mult inca, ignorarea acestui aspect si, o data cu ea, a dorintelor copilului, poate duce in timp la aversiunea constanta fata de dentisti si, apoi, la evitarea sau neglijarea tratamentelor necesare pentru o dantura sanatoasa. Am realizat o lista cu cele mai importante detalii pe care trebuie sa la luati in considerare atunci cand decideti dentistul copilului dumneavoastra:

 

  • Profesionalismul medicului. De cele mai multe ori, problemele stomatologice ale copiilor nu sunt mai complicate sau mai complexe decat acelea ale adultilor. Cu toate acestea, ele trebuie tratate cu cea mai mare grija.
  • Raportarea la copil. Comportamentul stomatologului fata de copil are efecte directe si indirecte asupra perceptiei celui din urma. Efectele psihice ale unui tratament resimtit ca fiind brutal pot fi daunatoare si neavenite.
  • Sfaturi profesionale. Igiena dentara a copilului este partial diferita de cea a adultului iar stomatologul trebuie sa se implice si sa explice in detaliu care sunt modalitatile corecte si eficiente de pastrare a igienei bucale la copii.
  • Ingrijire preventiva. O mare parte din interventiile stomatologice pediatrice sunt legate de prevenire. Asigurati-va ca dentistul ales are o asemenea perspectiva.

 

 

Daca aveti probleme dentare nu ezitati faceti o programare la cabinetul Doctorului Parisescu.

Consultatia este gratuita!

Pentru mai multe informatii legate de costurile interventiilor dati click AICI!

 

 

 

No Comment

Post A Comment