Elemente de baza a stomatologiei alternative

M

Mai putin cunoscute dar foarte eficiente, stomatologia alternativa si complementara castiga teren prin cele doua perspective noi pe care le prezinta.

 

Stomatologia alternativa este legata, implicit, de tipurile materialelor si ale tratamentelor si se bazeaza pe viziuni integraliste ale procedurilor medicale si ale corpului ca un intreg. Holistica nu concepe tratamente partiale si vindecari contextuale si, din aceasta cauza este caracterizata printr-o abordare ce porneste de la ideea ca dantura nu trebuie vazuta si tratata separat de restul corpului.

Stomatologia complementara este principiala si atat timp cat raporturile dintre corp si lume sunt ele insele in continua schimbare si, simultan, personalizate pentru fiecare individ si corp in parte, standardizarea procedurilor stomatologice omite tocmai specificul fiecarui caz in parte.

 

 

Stomatologia verde

In practica stomatologica, inseamna folosirea de materiale naturale si hipoalergice, tratamente naturiste cu produse pe baza de plante medicinale, argile, tincturi sau uleiuri esentiale, etc.a.

 

Acupunctura si hipnoza in stomatologie

Aceste tehnici sunt folosite pentru diminuarea stresului si controlul durerii. Desi diferite ca principiu, origine si mod de abordare, ele sunt convergente in scop.

 

Biofeedback

Sunt tehnici complementare de observare a diferitelor functii si manifestari fiziologice, folosite in stomatologie pentru controlul durerii, reglarea tensiunii arteriale in timpul tratamentului sau managementul stresului, etc.

 

Homeopatia

Una dintre cele mai vechi alternative, homeopatia se bazeaza pe dilutii, ce reconstituie la scara infinit diminuata, simptomele de baza.

 

Meloterapia

Efectele acesteia sunt evidente in special in cazurile legate de gestionarea stresului din timpul tratamentelor. Desi pare insignifianta, aceasta metoda este larg raspandita printre stomatologii din lumea intreaga si este eficace pentru crearea unui context relaxant, ce faciliteaza dialogul cu pacientul si imbunatateste reactiile acestuia la procedurile stomatologice.

 

 

Daca aveti probleme dentare nu ezitati faceti o programare la cabinetul Doctorului Parisescu.

Consultatia este gratuita!

Pentru mai multe informatii legate de costurile interventiilor dati click AICI!

 

 

 

No Comment

Post A Comment