1369x600_header

Endodontia este baza stomatologiei, specialitatea care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratarea

afectiunilor pulpei dentare, radacinilor dentare si regiunii periapicale. Durata de viata a dintelui depinde

in totalitate de corectitudinea acestui tratament.

 

Tratamentul de canal

Salveaza-ti dintele pana nu e prea tarziu!

Tratamentul de canal sau endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara este inflamata sau infectata de obicei datorita unei carii profunde, a unei plombe mari, fisuri in smalt  sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. Interventia rapida a medicului stomatolog iti poate salva dintele, dar in cazul in care vizita la medic intarzie, durerile se pot agrava, ajungand pana la formarea de abcese.

Tratamentul de canal consta in curatarea cavitatii de tesutul inflamat, infectat sau mort pentru a creea un mediu steril in interiorul dintelui. Ulterior se realizeaza obturatia de canal pentru a proteja radacina dintelui de bacteriile care se pot dezvolta si de aparitia unei carii suplimentare. Finalizarea tratamentului de canal este gata atunci cand medicul va umple canalele radacinii si dintele cu un material special, care asigura sigilarea zonei. Daca dintele a fost puternic afectat, acesta are nevoie de o coroana dentara care va asigura o protectie pe termen lung. Este un proces laborios si de durata ce implica mai multe vizite la medicul stomatolog. Chiar daca este o procedura complicata, nu este risc de durere pentru ca se lucreaza sub antestezie locala.

Daca doare, fa-ti o programare!

simple-1

 

 

Obturatia coronara

Obturatia coronara

Toata lumea o cunoaste. I se spune plomba!

Tratamentul cariei dentare poate varia in functie gravitate, plombele dentare reprezentand cel mai comun tratament al zilelor noastre. Caria dentara apare cand resturile alimentare ramase pe dinti se transforma in acizi care ataca dintele, mai intai smaltul si apoi interiorul – dentina. Astazi, tehnologia avansata ne permite utilizarea de materiale de foarte buna calitate, cu rezistenta in timp si adaptare la nuanta naturala a dintelui dar si metode in care durerea lipseste cu desavarsire.

Obturatiile sau plombele cu compozit reprezinta solutia cel mai des utilizata pentru ca imita aspectul dintelui si asigura protectie indelungata. Procedura consta in curatarea dintelui de carie si aplicarea materialului compozit care va fi modelat de medic pentru a avea un aspect natural al dintelui. Avantajele compozitului nu sunt doar de ordin estetic ci si medical. Amalgamul, pe langa ca este neatractiv datorita culorii, are un continut ridicat de mercur, ceea ce poate cauza diferite afectiuni ale organismului, de aceea tot mai multe persoane aleg sa-si inlocuiasca plombele vechi cu cele din compozit, eliminand mercurul si crescand nivelul estetic al danturii.

Vino la un consult!

Gangrena dentara

O urgenta stomatologica!

Gangrena este o urgenţă stomatologică pentru ca poate determina raspandirea infectiei in alte zone. Aceasta apare în urma mumifierii nervului in interiorul dintelui.
Prima oara apare caria care netrata evolueaza in profunzimea dintelui ajungand pana la nerv generand dureri de intensitate foarte ridicata. Pe masura ce nervul este distrus, dispare si durerea, moment in care multe persoane nu mai merg la medicul stomatolog. In acest caz lipsa durerii inseamna agravarea problemei pentru ca nervul distrus incepe sa se descompuna si apare gangrena.
O gangrena netratată duce la distrugerea si infectarea osului din jurul vârfului rădăcinii şi la formarea de granulom dar poate creea infectii grave la nivelul inimii, rinichilor dar si probleme de reumatism. Tratamentul gangrenei pulpare consta in eliminarea pulpei infectate si tinerea sub control a  infectiei prin tratament medicamentos si mecanic. Tratamentul se incheie cu obturarea canalelor radiculare si reconstructia coroanei dintelui.

Contacteaza-ne acum!

538x418_gangrena_dentara