Implantul dentar este o necesitate?

C

Când un dinte este atat de cariat încat nu mai poate fi salvat, golul ce ramane in urma extractiei trebuie umplut cat mai repede. Desi este unul dintre cele mai scumpe tratamente, implantul dentar poate fi solutia optima intr-o astfel de situatie. Chiar dacă spatiu ramas in urma extractiei dentare nu se vede, iar lipsa dintelui nu ne incomodeaza la mestecat, trebuie totusi sa luam măsuri in aceasta privinta.

 

De ce trebuie umplute golurile

Este bine ca orice edentatie să fie restaurata pentru ca nu doar dintii din vecinatate incep sa migreze, ci şi dintele de pe partea opusa. Cu cat trece mai mult timp de la extracţia dentară si pana la umplerea spatiului, cu atat dantura este mai afectata. În timp, se imbolnaveste parodontiul si apare parodontopatie. Implantul consta in inserarea unei radacini artificiale in osul maxilarului sau al mandibulei, din titan sau din zirconiu. In acesta se fixează un bont protetic pe care se aplica apoi o coroana, ce poate fi din mai multe materiale.

Acest tip de tratament de umplere a golurilor dentare nu se preteaza insă in orice situatie. Pentru implant trebuie analizat cazul clinic pentru ca pot exista probleme de sanatate, igiena sau varsta care contraindica acest tratament, de aceea este necesara in primul rand o radiografia panoramica si in unele cazuri chiar si analize de sange.

 

Utilizeaza cele mai bune sisteme de implanturi respectand riguros normele de sterilizare si impreuna cu doctorul Parisescu veti decide ce trebuie facut pentru a fi pregatit, care este cel mai bun moment pentru realizarea interventiei si care este cea mai buna metoda de anestezie pentru dumneavoastra. Va oferim toate informatiile legate de etapa preoperatorie, operatorie dar si de recuperare, fiecare tratament fiind facut numai in functie de nevoile dumneavoastra. Pentru informatii legate de preturile practicate accesati www.cabinetdentar.com.

No Comment

Post A Comment