Jucarii pentru dentitie. Simptome diverse.

S

Simptomele asociate cu aparitia primilor dinti difera destul de mult de la un copil la altul: unii fac febra, au gingiile rosii, saliveaza abundent, altii nu au nici un fel de simptom, in afara de faptul ca duc la gura si musca patura sau jucaria.

 

Remedii simple

Inainte de aparitia gelului cu lidocaina se oferea copilului o bucata de lemn dulce. Astazi diversitatea jucariilor pentru dentitie este foarte mare, insa trend-ul este dat de materialele organice si formele usor de tinut in mana.

 

Jucaria trebuie aleasa in functie de varsta

Inainte de trei ani copilul va avea dantura de lapte completa. Pana atunci, exista mai multe etape. Copilul de 6 luni caruia ii iese primul dinte va prefera o jucarie moale, din material textil sau de guma. Jucariile din lemn se folosesc mai tarziu.

 

Forme si culori atractive

Pe langa cele doua conditii de baza pe care trebuie sa le indeplineasca jucariile pentru dentitie, si anume sa fie perfect sigure si sa aiba dimensiuni potrivite, acestea pot prelua si rolul de stimuli vizuali (foarte multi copii prefera culorile vii), tactili (suprafete fine), termici (rece sau cald) si auditivi (jucarii care suna cand sunt stranse sau scuturate etc.).

 

 

Daca aveti probleme dentare nu ezitati faceti o programare la cabinetul Doctorului Parisescu.

Consultatia este gratuita!

Pentru mai multe informatii legate de costurile interventiilor dati click AICI!

 

 

 

No Comment

Post A Comment