Jucariile pentru dentitie si materialele periculoase

I

In perioada aparitiei danturii de lapte la copilul mic, parintii opteaza de cele mai multe ori pentru cumpararea jucariilor pentru dentitie. Este recomandat sa fiti atenti la calitatea acestora si sa va asigurati ca nu se rup, descos, sfasie, sau se crapa usor.

 

Evitati produsele fara eticheta pe care sa fie specificat in clar ca materialele sunt sigure! In procesul de productie se folosesc foarte multe chimicale. In mod normal, nu ar trebui sa fie probleme, daca copilul se joaca pur si simplu cu jucaria, dar, macar pentru perioada cat simte nevoia sa duca jucaria la gura, ar trebui sa aveti mai mare grija cu alegerea materialelor.

 

Metalul este categoric interzis!

Exista posibilitatea ca detaliile metalice ale jucariei sa contina plumb iar in daca micutul dumneavoastra face intoxicatie cu plumb, efectele pot fi dezastruoase, iar simptomele sunt, in plus, greu de deosebit si de asociat cu cauza.

 

Materialele organice sunt sanatoase

Chiar daca sunt din ce in ce mai populare sunt jucariile din materiale organice: textile, lemn, cauciuc natural, si la acestea trebuie sa fiti atenti. Lacul cu care a fost tratat lemnul nu are voie sa fie toxic sau sa se cojeasca iar textilele nu trebuie sa aiba fire si sfori care se pot desprinde si inghiti. Trebuie sa aveti grija ca jucaria aleasa sa nu contina foarte mult colorant care poate fi toxic. Exista jucarii la fel de viu colorate, insa pe baza de coloranti alimentari!

 

La iesirea primului dinte si inainte de asta, cand presiunea in gingie este considerabila, copilul are nevoie de o jucarie fina si moale, cum sunt cele din silicon. Sunt si jucarii din plastic moale care au inauntru un lichid steril care se pot raci in frigider si senzatia de rece il ajuta pe copil, chiar inainte ca dintele sa erupa. Rolul acestor jucarii este de a distrage atentia de la senzatia de disconfort, si de a calma durerea asociata cu eruptia dintilor de lapte.

 

 

Daca aveti probleme dentare nu ezitati faceti o programare la cabinetul Doctorului Parisescu.

Consultatia este gratuita!

Pentru mai multe informatii legate de costurile interventiilor dati click AICI!

 

 

 

No Comment

Post A Comment