1369x600_header

 

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii cavitatii bucale. Controlul periodic al stomatologului
este singura si cea mai eficienta metoda pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare
pentru evitarea afectiunilor de genul cariei sau bolii parodontale.

 

Detartrajul profesional

Detartrajul consta in indepartarea depozitului de tartru cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete si lustruirea tuturor dintilor. Procedura are scopul de a reda mediul sanatos al dintilor, aspectul estetic normal dar si de a ajuta la controlul igienei orale. Cel mai important factor care duce la ingalbenirea si deteriorarea dintilor este consumul de alimente colorate si agresive, cafea sau tutun. Fara un detartraj profesional, placa bacteriana care se transforma in tartru favorizeaza aparitia bolii parodontale, de aceea va recomandam o sedinta de detartraj la fiecare sase luni.

 

Fa-ti un detartraj!

538x418_detartrajul_profesional

 

 

periaj profesional

Periajul profesional

Curatenia inainte de toate

Rolul periajului profesional este de a inlatura bacteriile de pe suprafata dentara, petele si depozitele de tartru si se realizeaza ulterior detartrajului profesional cu ultrasunete in cabinetul medicului stomatolog. Daca sunteti fumator atunci recomandarea este sa fie facut odata la 6 luni deoarece periajul profesional este facut cu aparatura profesionala si pasta speciala care asigura o igiena exemplara.

Vino la un consult!

 

 

Fluorizarea profesionala

Preventia inainte de toate

Noua forma de profilaxie cu o importanta majora in reducerea aparitiei cariei dentare este fluorizarea care ajuta prin remineralizarea si fortifierea smaltului dintelui. Aceasta tehnica ajuta persoanele care au un grad ridicat de sensibilitate, eliminand durerea care apare la temperaturi extreme – cald sau rece. Aceasta procedura se recomanda tuturor persoanelor, exceptie facand femeile insarcinate dar si copiii mai mici de 6 ani. Eficienta maxima o atinge in combinatie cu un detartraj si periaj profesional.

Contacteaza-ne acum!

538x418_flourizare_profesionala

 

538x418_sigilare

Sigilarea dentara

Asigura protectie pentru 2 ani

Sigilarea dentara este o masura extrem de eficienta si aduce cu ea asigurarea ca micile fisuri sau santuri care duc la caria dentara vor disparea. Aceste mici fisuri sau santuri apar la molari sau premolari – zonele greu accesibille periajului. Sigilarea se recomanda copiilor pentru ca nu implica folosirea anesteziei sau frezei si este foarte usor acceptata. Poate fi realizata si adultilor, principala conditie este ca dintii sa nu prezinte carii. Procedura este foarte simpla si presupune o igienizare prealabila si aplicarea unui lichid pe suprafata dintelui care va patrunde in fisurile existente si nu va permite bacteriilor sa afecteze sanatatea dintilor. Chiar daca a-ti optat pentru o sigilare dentara va recomandam sa nu uitati de controalele periodice.

Vino la un consult!

 

 

Gutiere contra bruxismului

Ai grija de dintii tai atunci dormi

Bruxismul, cunoscut ca scrâșnitul din dinți, este un obicei parafuncțional care este cauzat de foarte multi factori: traume cerebrale la vârstă fragedă, lovituri in zona lobilor occipitali sau parietali sau consumul de substante psihoactive  si se manifestă doar în timpul somnului cand pacientul nu are posibilitatea de a-și controla mișcările. Problema devine accentuată în stările stresante sau momentele cu încărcătură emoțională deosebită. Bruxismul apare atat la copii cat si la adulti, dar frecventa este majora la persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani si provoaca sensibilitate dentinara, mobilitatea dintilor, dureri de cap sau dureri faciale. Fara tratament poate duce la deteriorarea si pierderea dintilor.

Cel mai bun tratament este folosirea gutierei pentru a proteja dinții de rupere sau tocire atunci cand terapiile de relaxare si/sau comportamentale nu mai dau roade. Gutiera  este realizata de tehnicianul dentar dintr-un cauciuc moale care poate fi purtata noaptea, dar si ziua, in functie de cazul pacientului. Gutiera are rolul de a opri frecarea dintilor intre ei, prevenind distrugerea si uzura lor suplimentara.

Contacteaza-ne acum!

simple-1