Sfaturi cheie pentru o igiena orala alternativa

C

Ca orice fapt medical, igiena dentara in forma ei occidentala are adeptii si detractorii ei, iar daca incercam sa separam motivele pentru care stau lucrurile asa, observam ca ele sunt legate in special de principii si abordari de baza ale igienei dintilor si a cavitatii bucale.

 

Din aceste motive, multe companii si laboratoare de cercetare dezvolta strategii, tratamente si solutii alternative, ce incearca sa acopere, sa completeze sau sa lupte impotriva metodelor traditionale medicale pentru rezultate cat mai eficace pentru noi toti. Prezentam in cele ce urmeaza cateva solutii in aceasta directie. Ele trebuie citite contextual si intelese prin prisma mult mai ampla a studiilor stomatologice clasice:

 

  • Utilizarea, in loc de pasta de dinti a unei combinatii de sapun (variantele cele mai simple, cu nivel redus de glicerina, fara agenti antibacterieni, parfum, etc.) cu vitamina C si fosfat de sodiu. Unele studii considera aceasta tehnica eficienta prin reducerea nivelului de aciditate la care sunt expusi dintii prin utilizarea pastelor de dinti clasice.
  • Din tratamentele medicale medievale s-a recuperat reteta de salvie cu un adaos de saruri. Ambele elemente se regasesc in anumite paste de dinti, salvia fiind chiar centrul multor reclame. Totusi, aceasta reteta creste senzatia de curatenie de la nivelul cavitatii bucale, are efect antibacterian natural si poate avea efecte de albire a dintilor.
  • Capsuni pentru albirea dintilor; ceaiul verde ca germicid. Pentru ceaiul verde recomandam ceai chinezesc preparat conform procedurilor traditionale. Se pot gasi informatii online pentru procurare sau preparare (Chadao).

 

Oricat ar parea de ironic, exista statistici ce sustin ca persoanele care obisnuiesc sa isi clateasca gura cu apa, fara nici un adaos, in mod regulat (de mai multe ori pe zi, in special dupa masa sau dupa consumul de dulciuri sau bauturi dulci) au mai putine carii. Explicatia este fireasca: apa nu permite cresterea nivelului de aciditate si pastreaza in gura un echilibru cu adevarat natural.

 

 

Daca aveti probleme dentare nu ezitati faceti o programare la cabinetul Doctorului Parisescu.

Consultatia este gratuita!

Pentru mai multe informatii legate de costurile interventiilor dati click AICI!

 

 

 

No Comment

Post A Comment